
מעשנה כשמה כן היא, מעבדת את המזון באמצעות עישון. היא האופציה האטרקטיבית ביותר לאוהבי הבשר הצלוי אלו שאוהבים אותו עסיסי ורך ועם טעם ייחודי וארומה משכרת ויש סוגים שונים של מעשנות שמגיעות בגדלים שונים ובצורות שונות ולכל מעשנה יש את היתרונות והחסרונות שלה.
יש מעשנה חשמלית ומעשנת גז, אבל כאן נתמקד בשני סוגים אחרים פופולאריים במיוחד – מעשנת פלט ומעשנת פחם. אז מה מציעה כל אחת מהמעשנות הללו? מהם היתרונות והחסרונות של כל אחת מהאופציות? הנה קצת מידע שיעשה לכם סדר בראש, בעיקר אם אתם מתלבטים באיזו מעשנה לבחור.
מעשנת פחם היא המעשנה הקלאסית והעתיקה יותר. היא מייצרת "עשן אמיתי" לדברי חובבי הז'אנר והחימום בה מתבצע באמצעות הדלקת פחמים ושמירה על הטמפרטורה בכל זמן העישון. היא מאפשרת להגיע לטעמים מדוייקים והיא מגיעה בצורות שונות ובגדלים שונים.
נתחיל מהחסרונות של מעשנת פחם כשהראשון בהם הוא ההתעסקות הבלתי פוסקת. צריך לשמור ידנית על זרימת האויר ועל הטמפרטורה ווידוא שהאש דולקת כל הזמן מה שמצריך בדיקה שלה כל כמה דקות.
בנוסף, בחודשי החורף הקרים קשה יותר לשמור על הטמפרטורה של המעשנה כי החום הפנימי יורד בקלות ובמהלך כל השנה ובכל מזג אויר, צריך כל הזמן לוודא שהטמפרטורה הפנימית נשמרת ושהיא לא גבוהה מידי או נמוכה מידי כדי שהבשר לא יתבשל יותר או פחות מידי.
לעומת זאת, יש לא מעט יתרונות למעשנת הפחם. הראשון שבהם הוא השליטה בחום. מה שהוגדר כחיסרון, עבור רבים הוא גם יתרון ענק. היכולת לשלוט בטמפרטורה על ידי הכנסת והוצאת פחם והאפשרות להגיע לדיוק בחימום היא מדהימה.
יתרון נוסף הוא הארומה שהפחם והעץ נותנים לבשר. הם מכניסים בו טעם מדהים ועם הזמן גם תדעו עם איזה עץ לעבוד זה שנותן את התוצאה הטובה ביותר עבורכם מבחינת הטעם.
מעשנת פחם גם קלה יחסית לתחזוקה ולניקיון. האפר מגיע לתא ייעודי וכל מה שצריך זה לרוקן אותו ובנוסף, אין חלקים קטנים במעשנת פלט ככה שהתחזוקה פשוטה.
חשוב לדעת! ככל שהמעשנה תהיה איכותית יותר ושהדופן שלה לא תהיה דקה מידי (מעל ל-2 מ"מ) ככה יהיה לכם קל יותר לשלוט בטמפרטורה הפנימית ולא תצטרכו לעמוד ליד המעשנה כל הזמן.
מעשנת פלט מבוססת על שבבי עץ דחוסים, טבעיים וכאלו שלא פולטים חומרים מזהמים כמו הפחם. בעת ההפעלת המעשנה ישנו מוט שנדלק ואין צורך להתעסק יותר מידי עם הצלייה, רובה אוטומטית.
"על טעם וריח אין להתווכח" ובכל זאת, מומחי עישון רבים טוענים שהתוצאה היא בשר עם טעם עדין מידי לעומת מעשנת פחם. יכול להיות שזה דווקא יתאים לכם ולכן כדאי שתטעמו את שתי האופציות לפני שאתם מחליטים.
מעשנת פלט גם רועשת מעט מכיוון שיש לה מנוע ויש לה מאוורר מובנה. היא גם דורשת תחזוקה בטח בהשוואה למעשנת הפחם מכיוון שיש את מיכל השבבים שצריך לנקות כמו גם את שאר המעשנה אחת לכמה זמן.
למעשנת פלט יש גם לא מעט יתרונות שהופכים גם אותה לפופולארית כשהראשון שבהם הוא קלות התפעול והאוטומציה. אם אתם אוהבים לצלות בשר אבל מעדיפים להעביר את הערב עם המשפחה והחברים ולא רק ליד המעשנה, זו תהיה בחירה טובה עבורכם מכיוון שיש לה הצתה אוטומטית ומדי חום מובנים (ישנן היום מעשנות שמתחברות לאפליקציה ייעודית שמעדכנת כל הזמן על הטמפרטורה ומצב הבשר ככה שלא צריך להיות בכלל באזור של המעשנה)
מעשנת הפלט גם נחשבת ליעילה ואת שבבי העץ תוכלו לרכוש ברשת ולקבל אותם עד הבית מה שתורם גם הוא לנוחות הכללית עם המעשנה.
מעשנה, ולא משנה מאיזה סוג היא כבר מזמן לא רק ל"משוגעים לדבר". אם גם אתם רוצים לפנק את עצמכם עם בשר איכותי, לארח חברים ולהראות להם את הכישורים הקולינריים שלכם ובאופן כללי להשקיע יותר באוכל שלכם, שתי המעשנות הללו הן בהחלט בשבילכם.
אם אתם מתלבטים, אשמח לעזור לכם בבחירת מוצר או בהתאמה מיוחדת עבורכם.
מתניה.
זמני אספקה:
גרילים ומעשנות: 14-45 ימי עסקים.
שאר המוצרים: 5-14 ימי עסקים.