רשת גריל מברזל VS רשת גריל מנירוסטה
חשיבות רשת הגריל
רשת הגריל לא פחות חשובה מהגריל עצמו!
הרשת עליה נצלה הבשר, אשר חוטפת את האש הישירה, מיצי הבשר והשמן המטפטף.
הבשר אשר נצלה על הגריל יהיה במגע ישיר עם הרשת.
ובעקבות זאת התפתחה השאלה מה עדיף בגריל שלנו?
מה יותר טוב?
רשת נירוסטה או רשת מברזל?
יש דעות לשני הצדדים.

רשת גריל נירוסטה
רשת נירוסטה – STAINLESS STEEL – פלדת אל-חלד בעברית, סגסוגת של ברזל עם כרום העמידה לחלודה.
קלה לניקוי וכאמור אינה מחלידה בקלות.
אפילו ניתן להכניסה למדיח הכלים.
ואין דאגה לחלודה אם לא מטפלים ברשת על בסיס קבוע.
הרבה משתמשים אוהבים שרשת הגריל נקייה ומצוחצחת בכל שימוש ואפילו יאמרו שהדבר חובה לצלייה טובה.
רשתות נירוסטה באיכות טובה בדרך כלל יהיו יותר יקרות מרשתות ברזל.
רשת גריל ברזל
רשת הברזל יכולה להיות במספר צורות:
רשת ברזל יצוק ,רשת ברזל שחור, רשת ברזל בציפוי ניקל (האחרונה בדרך כלל תהיה באיכות ירודה יותר).
כיום לא מעט חברות מייצרות רשתות ברזל אך גם פה חשוב לדעת כמה דברים לפני שקונים רשת ברזל לגריל. תחילה יש לציין,
בכדי לשמור על תקינות ואורך חיים של רשת הברזל יש לעשות ניקוי ושימון קל אחרי כל שימוש.
החוזקה העיקרית והקריטית של רשתות הברזל מול הנירוסטה היא הולכת החום ופיזורו לאורך הרשת,
אחד ממאפיינה של רשת נירוסטה היא שהנירוסטה אינה יכולה לפזר את חום הלהבות בצורה מפושטת ברשת אלא נותנת חום בצורה יותר נקודתית.
רשת הברזל מוליכה ושומרת חום בצורה יעילה יותר מרשת נירוסטה, כאמור הרשת אוגרת ומפזרת את החום בצורה טובה יותר כך שהצליה תהיה אחידה ותגרום לתוצאות טובות יותר.
לכן, כאשר משתמשים ברשת מברזל – יותר "נעים" לבשר, צלייתו אחידה יותר ונמצא בטמפרטורה מתאימה יותר.
כמו כן, אם מקפידים לנקות ולתחזק את הרשת היא תחזיק מעמד לטווח ארוך.
המסקנה הנובעת היא כאשר אנו רוצים להתמקד בביצועים (לעשות "על האש ברמה גבוהה"),
אין ספק שגריל עם רשת ברזל ייתן תוצאות טובות יותר מאשר גריל רשת נירוסטה,
כאשר רוצים להתחשב בשמירה על רשת נקייה בקלות ותחזוקה פשוטה יותר, גריל עם רשת נירוסטה יהיה הבחירה הנכונה.
הגרילים אצלינו ב"הנפח"
אנחנו לא מוותרים על רמת הצלייה ושמירה על דיוק וצלייה נכונה יותר עם תוצאות מרשימות.
ולכן הגרילים מיוצרים עם רשת ברזל בעובי של 3 מ"מ לפחות,
כל גריל שנוצר הוא פיסת אומנות, זה כמו ילד חדש שבא לעולם.
קחו לדוגמא את הגריל המתקפל "זוזו"
רשת הגריל עשויה ברזל שחור בעובי 4 מ"מ!
לאחר חימום הגריל הרשת עובדת בשבילך!
הצלייה נוחה ומהירה ואינה שורפת את הבשר.
הולכת החום בגריל פשוט מושלמת!
כל שלב תהליך הייצור מתבצע בהקפדה על הפרטים הקטנים,
למדנו מניסיוננו הרב בבניית הגרילים והמעשנות איך להתאים את המוצר לדרישה ולצרכי הלקוחות, לבנות גרילים ייחודיים שנותנים מעטפת שלמה ללקוח.
את ההבדל תרגישו מיד עם השימוש הראשון.